Rychlý vepřový guláš

Rychlý vepřový guláš
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    1 h 20 min
  • Porce
    6
  • Celkový čas
    1 hod 40 min

Vepřový guláš je oblíbeným tradičním pokrmem, který pochází z české kuchyně. Podle mého receptu ho zvládne připravit úplně každý.

Rychlý vepřový guláš je jednoduchý recept, který připravuji nejčastěji z kýty, plece nebo krkovice. Základem dobrého guláše je dostatek orestované cibule, která dodává guláši tmavší barvu. Důležité je také maso dostatečně dlouho podusit aby bylo měkké. Guláš podávejte s vaší oblíbenou přílohou, hodí se především k těstovinám, knedlíkům a rýži.

Suroviny na rychlý vepřový guláš

  • 800 g vepřového masa
  • 4 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla nebo oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 500 ml vývaru
  • Sůl, černý pepř
  • majoránka

Postup přípravy rychlého vepřového guláše

  1. V hrnci si rozehřejte sádlo nebo olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a krátce restujte.
  2. Dále přidejte nakrájené vepřové maso a opékejte ho z každé strany také dozlatova, maso se může přichytávat, ale nesmí se připalovat.
  3. Orestovaný základ zaprašte hladkou mouku a mletou sladkou papriku. Promíchejte a půl minuty restujte, aby se mouka rozpustila v tuku.
  4. Přidejte mletý kmín, sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti. Promíchejte.
  5. Postupně přilijte vývar a nechte guláš povařit alespoň 60 minut, dokud maso nezměkne a omáčka nebude dostatečně hustá. Kdyby byla omáčka moc hustá, přilijte vývar, kdyby byla hustá málo, zahustěte nastrouhanou syrovou bramborou. Nakonec do guláše přidejte 1 lžíci majoránky.
  6. Podávejte s těstovinami nebo houskovým knedlíkem či bramborovým knedlíkem.

Chutnal vám rychlý vepřový guláš? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Rychlý vepřový guláš

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • IvaK

      Všem moc chutnalo. Doporučuji

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.